ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα, Σάββατο 4/4/2020 το πρωί, η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 . Ο κορονoϊός, μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Σε αυτό το κλίμα το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου.
Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας θα προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και θα δίνει τη δυνατότητα στήριξης σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας.

Η Φθιωτική Εταιρία Ψυχικής Υγείας ανταποκρινόμενη στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, δηλώνει “παρών” σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας και των παράπλευρων συνεπειών της. Με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της ψυχικής υγείας στηρίζοντας καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, συμμετέχει ενεργά στη νέα πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης διαθέτοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της.

Και ας μην ξεχνάμε.. Μένουμε σπίτι και περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας, επικοινωνούμε τηλεφωνικά και διαδικτυακά με φίλους και συγγενείς, ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, διαβάζουμε βιβλία, παρακολουθούμε τηλεοπτικά προγράμματα της αρεσκείας μας και αναπληρώνουμε τον χαμένο χρόνο, ενσωματώνοντας στην καθημερινότητά μας ότι μας γεμίζει με αισιοδοξία και ηρεμία!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ Π.Ε.Ψ.Υ. κ Κ.Α.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

Please follow and like us:
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *