Ψυχολογική υποστήριξη σε 1.475 πυρόπληκτους της Εύβοιας

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Εύβοια, κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας αποτελούμενα από ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας των φορέων μελών της Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ παρέχουν από τις 6/8/21 ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές σε όλη την Εύβοια.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, την Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α., την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, την Ε.Π.Α.Ψ.Υ., την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», την Ε.ΨΥ.Κ.Α., την Ε.Προ.Ψ.Υ.Η., το Περιβολάκι, το Κ.Μ.Ο.Π. και την Ε.Ε.Ψ.Υ.Α.Κ.Μ παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας επικουρούμενα από εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα κλιμάκια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας πραγματοποιούν κατ’οίκον παρεμβάσεις, με στόχο να υποστηρίξουν τόσο ψυχολογικά όσο και με είδη πρώτης ανάγκης και να διασυνδέσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές με διαθέσιμες υπηρεσίες και φορείς. Από τις 6/8/2021 μέχρι και τις 3/9/2021 έχουν υποστηριχθεί 1.475 άτομα, ενώ παράλληλα πραγματοποίηθηκαν 9 ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες /ομάδες σε παιδιά και γονείς σε 4 σχολεία της περιοχής.

Οι κάτοικοι της B. Eύβοιας που χρειάζονται ψυχοκοινωνική στήριξη μπορούν να επικοινωνούν με τα κλιμάκια στο τηλέφωνο 6982 863 576

Παράλληλα, η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο για την παροχή βοήθειας δωρεάν και ανώνυμα.

 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1137004/psuhologiki-upostirixi-se-1475-puropliktous-tis-euvoias/

Please follow and like us:
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *