“Συν-Εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία”

Η ΠΕΨΥκΚΑ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και τους φορείς  ΕΠΑΨΥ,  Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, «Αποστολή» & ΚΕΘΕΑ  ΕΞΟΔΟΣ  πραγματοποίησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Συν-Εργαζόμαστε για την Ψυχική Υγεία».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων και πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από  εκπροσώπους του Δήμου και  των φορέων στον τομέα της ψυχικής υγείας. Ειδικότερα από πλευράς της ΠΕΨΥκΚΑ πραγματοποιήθηκε εισήγηση του Ψυχολόγου της κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνου με άξονα τη φετινή θεματική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)  “It is Time to Prioritize Mental Health in the Workplace” – «Είναι ώρα να δώσουμε προτεραιότητα στην ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο».

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας έρχεται ως σημαντική υπενθύμιση ότι η ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας είναι σημαντική, όχι μόνο για την ευημερία των εργαζομένων αλλά και για την επιτυχία των οργανισμών. Στόχος της εκδήλωσης ήταν την ανάδειξη της κατάστασης του “burnout” στους εργασιακούς χώρους και  των τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισης του.

Please follow and like us:
fb-share-icon