[ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ] ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαμιέων λειτούργησαν υπό την ομπρέλα της Φ.Ε.Ψ.Υ. από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2017. Το διάστημα αυτό κάλυψαν βασικές καθημερινές ανάγκες άνεργων, άστεγων και άπορων δημοτών. Πιο συγκεκριμένα οι Κοινωνικές Δομές παρείχαν υπηρεσίες πληροφόρησης και παραπομπής σχετικά με κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και άλλους φορείς, σε 300 τουλάχιστον άτομα μηνιαίως μέσω του Γραφείου Διαμεσολάβησης. Κάλυψαν ανάγκες σίτισης, ένδυσης, υπόδησης αλλά και καθημερινής ανάγκης και ψυχαγωγίας 220 οικογενειών της περιοχής ,σε μηνιαία βάση, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέλος μέσω του Δημοτικού Λαχανόκηπου παρασχέθηκαν στην περιοχή της Ροδίτσας Λαμίας, έκταση 50τμ ανά ωφελούμενο, αρδευόμενη και περιφραγμένη σε τουλάχιστον 100 άπορους, άνεργους και άστεγους το μήνα για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με σκοπό την σίτιση τους. Η έκταση καλλιεργήθηκε αποκλειστικά από τους ίδιους τους ωφελούμενους και με την βοήθεια των οικείων τους. Τους διατέθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός και εργαλεία για την καλλιέργεια του αγροτεμάχιου, έτσι ώστε αυτοί εκτός από την εξασφάλιση της σίτισης τους να παρέχουν το 10% της ετήσιας παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η προσπάθεια αντιμετώπισης της φτώχειας και της παροχής βοήθειας προς τους άπορους δημότες υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Φ.Ε.Ψ.Υ με το Δήμο Λαμιέων καθώς και με διάφορους άλλους φορείς της πόλης (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νόμου Φθιώτιδας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Γενικό Νοσοκομείο Λάμιας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Αστικό ΚΤΕΛ Λάμιας Α.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάμιας, STAR AE Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Στερεάς Ελλάδας «ΕΝΑ ΑΕ»).

Please follow and like us:
fb-share-icon